skip to Main Content

Mød klovnen Zismo

Forvandlingen som skete hen over sommeren…

For mange år siden var min ven Andrias på klovnekursus. Da jeg hørt om det blev jeg et split sekund forfærdet, derefter dømte jeg det som noget af det mest latterlige (no prune intented). Det var bestemt ikke for mig. og jeg så det som en taberagtig ting at gøre. Jeg måtte lægge stærk afstand, for inderest ind jeg var bange for det… Min selvhøjtidelighed bød mig at gøre sådan.

Mit arbejde med at give slip på selvhøjtidlighed har nået en vis modenhed og Kraften åbnede muligheden for at afprøve Klovnerollen.
Det skete på Møn camping, hvor Cirkus Panik afholdte cirkus-workshop lejr. Cirkusdirektøren Tatiana er en ven af familien, så vi havde sammen talt lidt om, hvad jeg havde lyst til at fordybe mig i på cirkuslejren. Jeg havde bestemt mig for at gå i dybden med jonglering og kikke lidt på klovneriet.
Men… foran ca 100 mennesker i en stor rundkreds, hvor vi skal gå ud til vores hold, kalder Tatiana klovnene til at gå til klovnepsykologen… Jeg går ikke derover og hun siger så ‘Jeg tror, der mangler nogen til holdet’… Shit…Jeg ved, hun ikke slipper, før jeg går derover, hvilket jeg vælger at gøre for at undgå, at det skal udvikle sig pinligt..

Peter, der er psykolog!! og klovn på 25+ år, guider os fint med øvelser og instruktion. Sammen udvikler vi nogle numre på baggrund af øvelserne og ideer fra os deltagere. Vi er 4 voksne mænd og 3 drenge og en pige. Jeg er passiv og lurer… For mig handler det om at finde rollen. Det kommer af den megen skuespils- og rollespils-træning jeg har været igennem. Jeg erindrer en goblin general, der var hyper aktiv, udspekuleret og dum. Det var vildt sjovt at være ham. Så…
Zismo blev genfødt som klovn ))))))))

Skæbnen ville, at jeg ugen efter endte med en anden professionel klovn Jo Jo på Tai Chi ø-lejr. Her fik jeg videreudviklet Zismo og det at spille klovn. Det at få sparring og numre foræret var stort. Det var også her at jeg fik min klovne partner Zisline. Uden hende ville der ikke være noget show og det at øve ville være kedeligt.

Det at træde ind i at være Zismo, har åbnet op for en helt vild frihed til at gøre uendeligt mange flere handlinger i interaktion med andre. Når man har en rød næse på, så har man ‘pas’ til at gøre og sige alt muligt underligt og fjollet. At bryde sociale normer for opførsel og interaktioner er klovnens varemærke, det skal selvfølgeligt helst være sjovt, men hey… sjovt er sgu ikke det værste )))

Det har beriget mit liv, at jeg kan træde ud af min normale væremåde og være Zismo. Mine nærmeste er meget glade for Zismo, så det er jo en god motivation til at lave sjov ))))

Til sidst et guld korn. Et klovne-motto:

Hvis det går galt, så er det godt.

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top